Holistisk Biomedicin Analyse Metoder Behandlings metoder Patient fortællinger En biomediciner fortæller Vi anbefaler Priser Praktiske oplysninger Biomedicinere

Behandlings metoder

Vitamin-/mineral og nutrient terapi

Vitaminer, mineraler, olier, aminosyrer og enzymer anvendes i tilfælde af mangler og i tilfælde af specielt øgede behov for generelle tilskud.

Den industrielt forarbejdede føde, som mange i dag benytter sig af, er betydeligt fattigere på nutrienter end de naturlige, friske madvarer, og samtidigt behøver vi flere af disse nutrienter, når vi er stressede og under pres af såvel fysiske som psykiske årsager.

Moderne mennesker mangler derfor adskillige livsnødvendige nutrienter, og når vi bliver syge, behøver vi større mængder for at blive raske igen.

Homøopati og isopati

Homøopatien er grundlagt af Samuel Hahnemann, læge og lægebogsforfatter i starten af 1800 tallet. Hahnemann kaldte sin lægevidenskab homøopati, et ord der var taget fra det græske omeos, der betyder lignende og pathos, der betyder lidelse.

Homøopati betyder altså:

At behandle med noget der fremkalder en effekt der ligner lidelsen.

Homøopati er en holistisk form for alternativ medicin med det formål at behandle hele personen ved at stimulere og vække livskraften.

Den har som princip, at krop og sjæl er så nært forbundet med hinanden, at fysiske tilstande ikke kan behandles ordentligt, uden en forståelse af personens konstitution og karakter.

Det homøopatiske middel, som gives til en person, afhænger af en række faktorer såsom temperament, sindstilstand og livsstil.

Biomedicinen bruger både homøopatien i dens klassiske forstand, men også til at behandle og lindre mere enkeltstående symptomer samt til at understøtte den mere konkrete biomedicinske behandling.

En moderne special form for homøopati er organterapien / isopatien. Denne giver information til ubalancerede organer, kirtler og væv på en sådan måde, at disse kan genvinde deres funktioner, f.eks ved kirtel problemer efter anvendelse af kunstig hormonbehandling.

Ernæringsterapi

Anvender kosten som medicin ved at tilskynde til at spise så økologisk som muligt og i overensstemmelse med blodtype og sygdom.

Specifikke fødevarer virker balancerede på forskellige organer og kan således styrke bestemte funktioner, der er blevet svage eller ubalancerede.

Det gælder om at støtte så godt som muligt og belaste så lidt som muligt.

Drænering

Affaldsstofferne fra kampen mod infektioner og forgiftninger skal ledes ud af organismen ved hjælp af urtetinkturer ( phytoterapi ), væske, urteteer m.m.

Udrensning af infektioner

Dette kan lade sig gøre ved at kode organismens eget immunforsvar til kamp mod sygdomsfremkaldende mikrober.

På den måde sikres et stærkt forsvar, og der dannes en naturlig hukommelse i organismen til brug for senere infektioner af samme art.

Remedierne er såkaldte homøopatiserende immunpræparater, kodet på infektionsmikroberne.

Afgiftning af tungmetaller

Tungmetaller forgifter os via miljøet, tandplomber, vaccinationer og anden medicin, kemisk landbrug, m.m.

Forgiftninger er en stadig større årsag til sygdom eller mangelfulde funktioner hos både dyr og mennesker.

Her anvendes både nosoder (homøopatiserede antidoter), planteudtræk og specielle nutrienter.

Radioni

Er frekvensbehandlet vand, der virker harmoniserende. Er specielt god til sensitive personer, børn og dyr.